Elindult a MiniMűhely blog

Sziasztok!

Nagy-Bán Kitti vagyok, a MiniMűhely megálmodója és oktatója. Szeretettel köszöntelek Titeket a blogunkon! Először is szeretnék egy kicsit mesélni arról, honnan indultunk, kik vagyunk. 

A MiniMűhely mesés-rajzos oktatást 2019 őszén indítottuk Kecskeméten. 

A foglalkozásokon kiemelt szerepet kapott a meseillusztrálás, a kreativitás fejlesztése, valamint többféle technikával való megismerkedés.

A MiniMűhely nem titkolt szándéka volt akkor is, hogy kicsik-nagyok, amatőrök és profik együtt alkossanak. Úgy gondolom, hogy különféle korosztályú, különböző emberek nagyon jó hatással tudnak egymásra lenni egy közös munka során. Ezért is alakítottuk úgy, hogy mindkét csoport vegyes korosztályból épüljön fel, 6-64 éves kor között voltak azok, akik a tantermi oktatáson velünk alkottak. 

A csoportokba többféle hátterű, foglalkozású ember is érkezett, így gyógytornász, jogász, marketinges, tanuló, rajztanár, televíziós riporter, grafikus, édesanya (és még sorolhatnám) alkotott együtt. 

Az órák előtt mindig időt szenteltünk arra, hogy pár szóban beszéljünk a művészetről, a feladatról, és a megoldási lehetőségekről. Az alkotás elején inspirációnak nem csak képeket nézegettünk, hanem más művészek szavaiból is ihletet merítettünk. 

A tantermi oktatás hangulata meghitt, otthonos és barátságos volt. Tényleg sikerült elérni, hogy egy-egy alkalom közösségformáló legyen, úgy gondolom, kellemes hangulatban és felszabadult légkörben zajlottak a foglalkozások. Az ott készült változatos munkák is bizonyítják, mennyire jól működött a csoport és milyen jó eredményeket tudtunk elérni.  A MiniMűhelyesek közül eddig hárman jelentkeztek művészeti középiskolába, és mindannyian be is kerültek.

rajzoktatás a tanteremben
tantermi rajzoktatás

A világjárvány miatt egy ideje a MiniMűhely online zajlik, a távoktatás lehetőségeit kiaknázva. Az  oktatás “szakkörszerűen” működik, tehát minden héten egy feladatot kapnak a tanfolyamra jelentkezők, melyet videó formájában érnek el a honlapunkon. Mivel mindenkinek más az időbeosztása, a feladatok a hónap végéig elérhetőek. A megoldott feladatokat a tanulók visszaküldhetik véleményezésre, így tudnak fejlődni. Ha van kedved csatlakozni az oktatáshoz, szeretettel várunk! 

rajzoktatás nap
rajzoktatás csiga és egér
rajzoktatás bagoly
error: Védett tartalom!